2015-10-26

I skuggan av Blå Jungfrun

Det är påsk och Therese får följa med sin mamma som är arkeolog ut till Blå Jungfrun. De ska stanna en vecka. Therese’ mamma ska fortsätta med ett projekt som hon påbörjat tidigare. För Therese är det första gången på ön.

Redan på resan ut får hon av kaptenen som kör dom höra berättelsen om fyrvaktarens dotter som dött på ön under mystiska omständigheter. Enligt kapten var det fyrvaktaren själv som hade ihjäl sin dotter. Han berättar också om något vitt spöke som vissa har sett på ön. Therese vet inte riktigt vad hon ska tro. Hennes mamma lyssnar inte, upptagen som hon är med tankar på sitt projekt.

När sedan Therese redan första dagen på ön hittar ett grönt smycke under en buske, börjar märkliga saker att hända. Hon tycker sig se saker, känner upprepade gånger rökdoft och till och med smärta i sin egen kropp. Mamma märker inget. Det blir mer och mer skrämmande. Therese enda hjälp är Daniel, hennes bästa kompis som hon sms:ar och som snart ska komma ut till dem på ön. Men kommer han att komma i tid och vad kan han göra, om han inte ser och känner det som Therese gör?
En spännande spökhistoria som sträcker sig bakåt i tiden, i flera led. Låna boken hos oss / Ann-Sofi

1 kommentar:

Bukan Saya sa...

Thanks for taking the time to discuss this, I feel about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more information? It is extremely helpful for me. Foto Cantik Si Model Bugil Malena